keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Kevätsää lämmittää

Minulla alkoi jo päässä soimaan "Kevätsää lämmittää", mutta toivon ettei teillä lukijoilla ala. Istun koulussa ja tarkoitus olisi tehdä psykologian esitelmää, mutta ajauduin kirjoittamaan tätä. En tiedä tarkalleen, kuinka lämmin ulkona on, koska olin aamulla seitsemän jälkeen viimeksi ulkona, mutta ainakin täksi päiväksi luvattiin hellelukemia. Maanantain ja eilisen aikana on ollut todella lämmin ja niinpä tämä valkoinen suomalainen on jo polttanut olkapäänsä ja käsivartensa. Muuten ihmiset näyttävät reakoivan lämpöön hyvin eri tavoin. Osa kulkee topissa ja minishortsheissa, ja osalla on vieläkin pitkät housut ja takki/huppari. Toki yöllä laskee lämpötila lähes nollaan, joten aamulla on kylmä, mutta päivällä taas paistuu.

Hoitolapsen kanssa Sammamish-joella

Intialaisen hoitolapseni takia minunkin tulee käytyä ulkona. Koulutyötä on niin paljon, ettei vapaa-aikaa ole juuri yhtään. Olen kiitollinen työstäni ekaluokkalaisen lastenvahtina, koska silloin saan olla ulkona, rakentaa legoilla, askarrella ja vaikka mitä muuta. Koulutyön täyttääkin kaiken muun ajan, mutta se täyttäisi ilman työtäkin. Kun minulla on enemmän tehtävää, saan paremmin aikaiseksi. Välillä meinaa olla liikaa ja yöunet vähenevät, mutta mieluummin jätän osan työstä tekemättä ja nukun. Väsyneenä on edes turha opiskella.

"Pieni" iltavaellus Fallace putouksille

Viime lauantaina olin musiikkileirillä monien muiden Seattlen uskovaisten kanssa. Leiri olisi ollut koko viikonlopun mittainen, mutta me (äiti ja viisi vanhinta lasta) menimme vain päiväseltään. Lähdimme aikaisin aamulla ajelemaan leiripaikkaa kohti ja perillä pääsimme aamiaispöytään. Matkan varrella vuorten yli mentäessä tuli lunta ja hultoaseman lumikasoissa oli helposti kolme metriä lunta. Leiripaikassakin oli vielä hieman lunta, mutta enää kasoissa, ja kova raekuuro yllätti keskellä päivää. Oli kyllä aivan loistava päivä.

Mix - match

Olen huomannut, että elämä sujuu, kun muistaa pitää henkisestä hyvinvoinnista kiinni. Unella on merkittävä osa fyysistä ja psyykkistä jaksamista. Ei tarvitse yrittää saada A:ta, riittää kun pääset kurssista läpi. Välillä on hyvä vaikkapa maalata sisarusten kanssa. Siitä tykkäävät niin sisarukset kuin minäkin. Mutta kokolattiamatolla maalaamista pienten lasten kanssa en suosittele. Onneksi maalaaminen rentoutti, joten en suuttunut seurauksista: kokolattiamaton jynssäämisestä. Eivät ne värit kokonaan häipyneet, mutta ainakin osittain.

1 kommentti:

  1. Henkisen hyvinvoinnin hoitaminen kannattaaki, sillon jaksaa ja riittää intoa asioihin. Jos taas on ihan yliväsynyt ni sillon ei niinkää huvita edes mukavat asiat. Nukkuminen kannattaa!😉 Ihanan kuulosia juttuja!❤😊

    VastaaPoista