keskiviikko 24. elokuuta 2016

Miksi ei?

Koulussamme voi valita, opiskeleeko katolista vai evankelista uskontoa. Pyysin päästä evankeliseen opetukseen, koska se tuntui olevan lähempänä. Täällä evankelinen kirkko on aika erilainen kuin Suomessa, mutta katolinen uskonnonopetus olisi varmasti vielä erilaisempaa. Opettaja kysyi, että mihin uskontokuntaan kuulun. Vastasin olevani lestadiolainen (laestadian lutheran englanniksi). Eipä täällä lestadiolaisista tiedetä. Host-äidille olen näyttänyt LLC:n nettisivut ja hän luki sieltä englanniksi tietoa. Varmempi se on kuin googlettelu.

Eilen uskonnontuntien aluksi vastailtiin joihinkin kysymyksiin paperille. Siinä kysyttii mm. lempiruokaa, lempielokuvaa ja mitkä kolme asiaa ottaisin mukaan autiolle saarelle. Älkää kysykö, miten nämä kysymykset liittyvät uskontoon. En minäkään tiedä. Vastasin elokuvakysymykseen, etten katso elokuvia, koska en halua. Enempään ei kielitaitoni riittänyt.

Elämä on yhtä labyrinttiä.
Iltapäivällä yksi luokkakaveri kysyi, miksi en katso elokuvia. Mistäköhä hän sen tiesi, kun ei edes ollut samassa uskonnonopetuksessa? Tieto kulkee nopeaa näemmä. Yritin selittää hänelle ja niille muutamalle muulle uteliaalle, mutta sain sanottua vain, että en halua ja olen lestadiolainen. Tunnen itseni huonoksi, kun en osaa selittää. Tiedän, etten osaisi välttämättä suomeksikaan. Host-äidille kerroin google translaten avulla elokuvien antavan huonoja vaikutteeita ja, että haluan pysyä uskomassa.

En ole muistanut vielä kertoa perheelleni, etten kohottele maljoja. Jouduin viikonloppuna ravintolassa kiusalliseen tilanteeseen, kun kaikki kohottelivat maljoja. Toiset katsoivat minua kummeksuen ja ehkä luulivat, etten tiedä tapaa kohotella maljoja. No onneksi se tilanne meni nopeasti ohi, vaikka se jäi vaivaamaan minua. Miksi uskovaiset eivät kohottele maljoja? En ole ennen edes ajatellut, etteivät uskovaiset tee tätäkään. Kummini kirjoitti viestissään ennen lähtöäni maljojen kohottelusta: "Toivota rohkeasti onnea, mutta jätä maljasi nostamatta." Kun jouduin vastaavaan tilanteeseen, jätin maljani nostamatta. Silti en ole vielä kertonut miksi. En oikein itsekään tiedä, miksi en kilistele, mutta haluan kunnioittaa kummini neuvoa ja tapaa, jonka olen oppinut.

Nyt alkoi nettiseurat, joten tämä postaus päättyy tähän. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti